AjdaZagreb

Zanimljivo

forum biodinamike

Založba Ajda Vrzdenec

Založba Ajda Vrzdenec

Vrzdenec 60

1354 Horjul

Slovenija

telefon:+386-1-7540-743

webstranica

ANTROPOZOFSKO DRUŠTVO “MARIJA SOFIJA”

Ul. Baruna Trenka 4

10000 Zagreb

Hrvatska

webstranica

Udruženje za biodinamičku poljoprivredu Srbije

Jaše Tomica 3

26300 Vršac

Srbija

Tel: 062-622-721

Forum Biodinamike

„DUGA“ DRUŠTVO ZA BIODINAMIČKO GOSPODARENJE ČAKOVEC

telefon: 091-789-65-40

06.01.2001. ustanovljeno je prvo biodinamičko društvo na području Hrvatske.Djelatnost udruge je promicanje biodinamičke poljoprivrede na području Međimurja, organizacija biodinamičkih radionica,predavanja i razmjena sjemenja.Udruga broji 45 članova koji ukupno obrađuju 35 ha.

DRUŠTVO „DUGA PLUS„

Ul. Tina Ujevića 39

40000 Čakovec

telefon: 040-384-052

Bernarda Orehovec godine 2005. potakla je osnivanje novog društva za biodinamičko gospodarenje u Čakovcu s ciljem promocije biodinamičkog gospodarenja u Hrvatskoj, u Bosni i Hercegovini i u Srbiji. Značajno je zalaganje na području edukacije i poticanja novih inicijativa u Buzetu, u Benkovcu kod Zadra, u Sinju i Dubrovniku te izdavanja Mjesečevog sjetvenog kalendara. Značajna je suradnja s Agronomskim fakultetom, školama i medijima. Bitna su zalaganja društva kroz promociju biodinamike na sajmovima. Društvo broji 32 člana iz cijele Hrvatske.

CENTAR DR. RUDOLFA STEINERA

Prvomajska ul. 4

40320 Donji Kraljevec

Hrvatska

telefon: 040-655-612


Osnovan je 2008. godine u Donjem Kraljevcu, rodnom mjestu dr. Rudolfa Steinera. Centar se bavi promocijom, edukacijom i širenjem biodinamičke poljoprivrede. Surađuje s poljoprivrednicima amaterima kao i profesionalcima, te održava tečajeve po uzoru na „Poljoprivredni tečaj“ dr. Steinera. Jedan od ciljeva Centra uz edukaciju je i povezivanje ekološko-biodinamičkih proizvođača hrane, te njihovo prepoznavanje na tržištu. Budućnost Centra očituje se na uvažavanju potrošača koji žele hranu iz ekološkog i biodinamičkog uzgoja i na svom stolu, upoznati potrošače s prednostima takve hrane, njenom superiornom kvalitetom i blagodatima koje proizlaze iz njene konzumacije. Jedan od glavnih zadataka u budućnosti Centra je promocija Demeter certifikata koji je slabo prisutan i uopće neprepoznat na tržištu Hrvatske. Velik potencijal u tome vidi se u suradnji s Agronomskim fakultetom i srednjim poljoprivrednim školama diljem Hrvatske. Uz rad na biološko dinamičkoj poljoprivredi Centar njeguje i druge aspekte djelovanja dr. Steinera.

Antropozofsko društvo

Centar Dr. R. Steiner

DUGA

Duga plus