AjdaZagreb

Izdajemo

sjetveni

zdrava prehrana

Sjetveni priručnik je puno više

Preparati

Ajda Zagreb d.o.o.

Iz naše izdavačke kuće

Sjetveni prirucnik

Pitanje zdrave prehrane postaje sve aktualnije. Mjerodavno za proizvodnju zdrave prehrane je način njezine proizvodnje koja se na kvalitetnim proizvodima danas očitava priznatim markama. Među njima najuglednija je svjetska priznata marka zdrave prehrane DEMETER. Ona označava hranu dobivenu biološko-dinamičkom proizvodnjom, koja je najstarija i najuglednija ekološka metoda. Biološko-dinamička metoda temelji se na radu u skladu s kozmičkim ritmovima i upotrebi takozvanih preparata iz ljekovitog bilja koji u procesu pripreme još ojačaju, tako da omogućavaju biljci bolje zdravlje i oblikovanje sjemena koje dobro klija. To zdravlje i sposobnost dobrog klijanja su i dva vanjska faktora jednostavnog prepoznavanja unutarnjih kvaliteta zdrave prehrane.

Na našim stranicama možete naći Sjetveni kalendar. Skraćenu varijantu Sjetvenog priručnika Marie Thun kojeg u Hrvatskoj izdajemo. U usporedbi s tim kalendarom iz web stranica, vam Priručnik na skupa 64 stranica nudi uz potpuni kalendarski dio još mnogo drugih informacija. Uz kalendarski dio naći ćete s desne svakog mjeseca za svaki dan naše preporuke za rad i mjesto za vase bilješke, iznad toga podatke o poziciji planeta u tom mjesecu. Uz svaki kalendarski mjesec donosimo preporuke u vezi sjemenja i biljki, njege voćaka, preporuke za prskanje čajevima, biološko dinamičkim preparatima, poglavlje o štetočinama i kako ih suzbijamo. U priručniku navodimo i kako i kada sakupljamo biljke za biološko dinamičke preparate, kako preparate izrađujemo, upute za rad s pčelama kao i druge za vas interesantne teme. U ovogodišnjem priručniku posebice spominjemo nepovoljne dane – pokus sjetve za vrijeme Uskrsa te reakciju biljke na sjetvu u druge nepogodne dane.

Svaka godina Priručnika donosi i neku glavnu temu. Već je bilo riječi o vinogradarstvu, kompostima, pečenju kruha, o pokusima diljem svijeta... Ove godine je posebice obrađena tema o plodonosnoj zemlji, o biljnom kompostu, o mnogim načinima korisne upotrebe velike pekuće koprive, pišemo o iskustvima s preparatom Marie Thun, mogućnostima promijene sastojaka u posebne korisne svrhe. Na kraju Sjetvenog priručnika Marie Thun za 2018. godinu saznajemo mnogo novog o Mjesecu, njegovom odnosu do Sunca i Zemlje.

Bez pretjerivanja: Sjetveni priručnik je puno više od Sjetvenog kalendara, isplati se ga kupiti, imati ga na dohvat ruke, za bolji uspjeh u praktičnom radu, za učenje toliko potrebnog novog znanja.

Preparati