Ajda Zagreb d.o.o.

pretraži stranicu ...

10340 Vrbovec

Podolec 17

Sjetveni kalendar

Izdavačka kuća

kalendar

Matthias Thun

ajda.zagreb@hotmail.com

Preparati

Sjetveni priručnik Marie Thun

Mjesečev

Thun

2013

2014

2016

Narudžba

Blog

Maria Thun

2015

Meta Vrhunc

Kako koristiti priručnik

Upute

Marija

2017

Ajda Zagreb d.o.o.

Facebook logo
Google+ logo
Twitter logo

Ajda Zagreb d.o.o. | Sjetveni priručnik Marie Thun

POLJOPRIVREDA, KOJA UPOTREBLJAVA OTROVE, TRUJE NAROD

ili

OBITELJSKI ZAKON NE RJEŠAVA PROBLEM


Problem nije nov. Zbog pesticida, koje u okoliš unosi poljoprivreda a smatramo ih najopasnijim otrovima za okoliš u svijetu, organizmi koji s njima dolaze u dodir, mijenjaju se i izumiru. Žabe i ribe bili su prvi predmeti promatranja. Danas znamo da su pogođeni i sisavci kao što su medvjedi, jeleni i kitovi  ... Izvana su vidljive promjene na genitalijama, nemogućnost parenja, promjene spolnog ponašanja, smanjen broj spermija, neplodnost, izumiranje. Muške žabe se ponekad i potpuno pretvore u žabe ženskog spola...

A na čovjeka ovo ne utječe? Naravno da utječe. Opsežna istraživanja pokazuju, da se kod novorođenčadi povećavaju promjene u genitalijama, da pesticidi mogu urzokovati deformacije novorođenčadi, smetnje u razvoju, promjene DNA, slabiji imonološki sustav i bolesti raka.... Ovdje se ne radi samo o uzročnicima poput atrazina, cipermetrina ili glifosata nego i o pesticidima s drugim trgovačkim nazivima, o njihovoj potpuno neistraženoj interakciji, te o nedovoljno istraženim tvarima iz naše svakodnevne uporabe, kao što su omekšivači u plastici i kozmetici...

Što se događa u duhovnosti teško je zamisliti. Opće je poznato, da kod mladih imamo sve više sterilnosti. Pad broja stanovništva je unatoč želji za djecom nacionalni problem tzv. modernih država, sve je više ljudi koji nisu u braku, česta je i impotencija, s time pa sve manje hrabrosti za stvaranje obitelji kakve smo u prošlosti poznavali.

Umjesto da nakon svih ovih saznanja uložimo sve napore u smanjenje uporabe otrova koji to uzrukuju, a u okoliš ih unosi pretežno poljoprivreda, umjesto da potičemo ekološku, još bolje biodinamičku poljoprivredu i vrtlarjenje i osiguramo stanovništvu neotrovnu hranu, prodaja pesticida se povećava, struka i dalje vjeruje lobistima, a države pokušavaju novo stanje »urediti«  novim zakonima.


Ova problematika treba svima, koji još znaju misliti svojom glavom i imali su sreće upoznati biodinamiku, biti razlog, da se ne samo dosljedno odreknu otrova nego da i zemlji, koja im je povjerena što češćim prskanjem biodinamičkim preparatima donose zdravlje, a time i zdravlje za opstanak barem sebi i svojima.

                    

                                                                                                                                                     Izdavači

Narudžbs